Hledání druhé Země: Astronomové objevili planetu, která by mohla být obyvatelná.

zdroj: instagram.com/youtube.com

Dva astronomové objevili alespoň dva planety poblíž hvězdy TOI-700, které by mohly být obyvatelné pro život. Joey Rodriguez z University of Michigan a Andrew Vanderburgh z Massachusetts Institute of Technology objevili tři malé kamenité planety ve vzdálenosti 100 světelných let. Dvě z nich jsou velmi podobné Zemi a mohou být obyvatelné. Třetí planeta by mohla mít také kapalnou vodu na svém povrchu.

Astronomové hledají malé kamenité planety, které se nacházejí v obyvatelné zóně své hvězdy. To umožňuje existenci kapalné vody na povrchu planety a tím i možnost vzniku života. Američtí astronomové objevili tři malé kamenité planety, které se otáčejí kolem hvězdy TOI-700. Dvě z nich jsou podobné Zemi a nacházejí se v obyvatelné zóně. Astronomové se soustředí na planetu TOI-700e, která je 95 % velikosti Země a může být nazývána „druhá Země“.

Astronomové budou používat Webbův vesmírný dalekohled, aby získali co nejvíce informací o těchto planetách a jejich atmosféře, aby mohli zjistit, zda mohou být obyvatelné. Hledají důkazy o životě, který se podobá zemi, ale možná se může nacházet úplně jiný druh mimozemského života.

Astronomové od roku 1995 objevili více než 5000 planet podobných Zemi nebo mnohonásobně větších. S pomocí vesmírných a pozemských teleskopů mohou vědci zjistit obecné vlastnosti těchto planet a získat informace o tom, jak se takové planety tvoří mimo sluneční soustavu.

Je zřejmé, že objev těchto potenciálně obyvatelných planet je obrovským krokem vpřed v našem porozumění vesmíru a hledání života mimo Zemi. Tyto objevy nás mohou přimět k hlubšímu zamýšlení se nad tím, zda jsme v celém vesmíru sami. Zatímco ještě před několika desítkami let byla existence mimozemského života považována za sci-fi, dnes se zdá, že tento scénář může být více než reálný. Nicméně, vědci budou potřebovat více dat a informací, aby zjistili, zda tyto planety mohou skutečně hostit život, a zda může být tento život podobný tomu, co známe na Zemi, nebo úplně jiný. Tyto objevy nás však mohou motivovat k dalšímu zkoumání vesmíru a odhalení tajemství vesmírného života.

Sdílejte tento článek svým přátelům.

Doporučené