Co dělat, když Vás kousnul hmyz. Čtěte a ukládejte – může vám to zachránit život.

zdroj: instagram.com/youtube.com

Články mají pouze informativní charakter. Pamatujte, že před zahájením jakékoli léčby je nutné konzultovat lékaře!
V létě, kdy lidé jezdí na dovolenou do přírody, vždy hrozí nebezpečí, že se stanou kořistí různého hmyzu. Některé případy rychle procházejí a v extrémně těžkých případech je nutné poradit se s lékařem. Zde jsou 3 nejčastější druhy kousnutí, které můžete zažít při procházce po městě nebo v zahraničí na exotické dovolené. Dnes si probereme šest nejčastějších druhů bodnutí hmyzem, které můžete dostat v přírodě nebo doma.

1. Komáři

Kousnutí komárů na kůži má vzhled růžových papulí, zaoblené v obrysu, kapající. Pokud je kousnutí ošetřeno, zčervená, když komáří sliny pronikají do okolní tkáně, což zhoršuje reakci. V některých případech dochází v místě kousnutí k oteklé alergické reakci. Aromatický alkohol. Chcete-li snížit zarudnutí po bodnutí komárem a svědění, ošetřete pokožku vatovým tamponem namočeným ve zředěném čpavku (jedna polévková lžíce alkoholu na 3 polévkové lžíce vody) nebo roztokem jedlé sody (jedna čajová lžička jedlé sody na jeden šálek vody).

Soda přidejte malé množství vody do lžičky jedlé sody, aby vznikla hustá hmota. Udělejte z něj malou kuličku a přiložte ji na bolavé místo. Zakryjte horní část vlhkým hadříkem. Po třech hodinách míček vyměňte. Sůl pokud po bodnutí komárem nanesete na puchýře jemnou kuchyňskou sůl, puchýře rychle zmizí. Kůži stačí lehce otřít, abyste ji nepoškodili.

Sdílejte tento článek svým přátelům.

Doporučené